Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Svenska kyrkans “Eventdag”

Idag höll Karlskrona-Aspö pastoratEventdag för förtroendevalda och medarbetare” där alla anställda i de olika kyrkorna, på kansli och kyrkogårdarna fick tillfälle att träffa alla förtroendevalda politiker. Ett mycket trevligt och lyckat evenemang som på förmiddagen hölls i Militärhemmet med drygt 70 deltagare.

Svenska kyrkans "Eventdag"

Dagen inleddes med en dryg timmes samtal, tankar och visioner under ledning av kyrkoherde Pamela Garpefors, kyrkorådets ordförande Gertie Olsson och kanslichef Per Gustafsson. Därefter följde en lika lång och mycket bra och intressant föreläsning av Jens Harrysson från På Redigt AB. På bilden ovan tackar Per föreläsaren Jens för en utmärkt föreläsning som sedan följdes av en extra applåd!

Svenska kyrkans "Eventdag"

Klockan 12.00 var det dags för lunch i Stadshotellets festvåning, vilket smakade mycket gott! Efter lunchen fick vi information om eftermiddagens aktivitet Green Hat Challenge där det blev en lagindelning med tolv lag med sex deltagare i varje lag. Jag visste inte ens vem någon av mina andra lagmedlemmar var, men vi hittade varandra och satt tillsammans under lunchen och fick information och tillgång till en läsplatta per lag.

Svenska kyrkans "Eventdag"

Sen gav vi oss ut “på staun” för att besöka olika platser och lösa uppgifter och på bilden ovan ser vi mina fem övriga lagmedlemmar i diskussion om hur vi på två minuter skulle hinna räkna hur många lyktstolpar det finns i Hoglands park. En helt omöjlig uppgift och jag kan inte tänka mig att något av lagen klarade den uppgiften.

Därefter var det frågor i massor som skulle besvaras och det var olika poäng för olika frågor plus att det fanns “kvitt eller dubbelt” där man kunde förlora alla poäng från frågan innan. Några lag valde att bara besöka bara en plats och sedan koncentrera sig på frågorna, medan andra besökte flera av de åtta platser man kunde besöka och även dokumentera med en bild på alla sex lagmedlemmar. Tyvärr var alla frågor “allmänna” och inget specifikt som handlade om Karlskrona.

Arrangör till denna mycket lyckade tävling var företaget Cajam AB i Karlskrona och efter 80 minuter var det återsamling på Militärhemmet. Där väntade kaffe och kaka och ett långt bildspel med de över hundra bilder som tagits av de tolv lagen under tävlingens gång. Det var många roliga bilder och även många skratt för helt misslyckade bilder. Vårt lag var nummer 10 och vi hamnade på just plats 10 så vi var åtminstone inte sist!

Därefter var det slut för dagen för alla anställda, medan alla förtroendevalda i kyrkorådet samlades till möte.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>