Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Lördagen både på torget och med “Spjutet”

Idag lördag skulle SD Karlskrona bjuda på Bullens korv med bröd (plus som alltid kaffe med tilltugg), men ett akut sjukdomsfall på morgonen gjorde att det var ont om folk, så bloggförfattaren fick hoppa in på torget. Många och enbart trevliga besökare och när det var dags för korvarna framåt tolvtiden var det fullt med folk. De flesta var nog där mest för korven, men det blev även då många trevliga besökare och många frågade framförallt efter valsedlar som de saknat i det utskick de fått i brevlådan.

Valsedlar finns att hämta i valstugan som är öppen vardagar 10.00-18.00 och lördagar 10.00-16.00. Valsedlar finns även i kampanjhusbilen “Spjutet” så ser ni den parkerad och vill ha valsedlar är det bara att ta kontakt!

Debatt mellan Liberalerna och Socialdemokraterna

Socialdemokraterna styr ju Karlskrona tillsammans med Liberalerna och Centerpartiet, men ett bråk har seglat upp angående “valfriheten i välfärden”. Det var därför en debatt mellan Kent Lewén från Liberalerna och Jan-Anders Lindfors från Socialdemokraterna. Vem som vann debatten vet jag inte för jag hann inte lyssna utan pratade mest med besökare och bjöd på kaffe vid vår valstuga.

Debatt mellan Liberalerna och Socialdemokraterna

En bild från andra hållet där man ser att det var mest funktionärer från valstugorna som lyssnade.

Ordförande Christopher Larsson skötte korvutdelningen till en början

Ordförande Christopher Larsson skötte korvutdelningen till en början.

Camilla Brunsberg från Moderaterna besöker Sverigedemokraterna och diskuterar med Christopher Larsson, Göran Eklund och Patrik Hult

Camilla Brunsberg från Moderaterna besöker Sverigedemokraterna och diskuterar med Göran Eklund, Patrik Hult och Christopher Larsson.

Christopher Larsson överlät korvutdelandet till Göran Eklund en stund

Christopher Larsson överlät korvutdelandet till Göran Eklund en stund.

Trevligt besök vid "Spjutet"

Efter mitt pass på torget var slut blev det besök med “Spjutet” vid bl a Burger King och Vämöparken där HIF Karlskronas supporterklubb Lejonen hade familjedag och det var helt klart svårt att hitta parkeringsplats! Därefter blev det en kort tur in till valstugan igen innan vi drog vidare ut till Biltema och Jula. Där hade vi stämt träff med Lars-Eric Persson som skulle fixa byte av olja och oljefilter i “Spjutet”. Där fick vi alla ett mycket trevligt och långt samtal med två invandrare från olika länder i Europa som kommit till Sverige för länge sedan.

De var hjärtligt trötta på Sveriges kravlösa invandringspolitik och båda kommer helt klart att rösta på Sverigedemokraterna den 9 september. De hade båda arbetat från dag 1 i Sverige och aldrig fått ens en krona i socialbidrag eller liknande. De förklarade att dessa tongångar gäller för väldigt många “gamla” invandrare som inte känner igen sig i dagens “Sverige” utan det är ett helt annat land än när de invandrade hit.

Jimmie - Make Sweden great again

Lars-Eric, som sitter som ersättare för Sverigedemokraterna i både Kommunfullmäktige och Samhällsbyggnadsnämnden har denna underbara dekal i bakrutan på en av sina bilar!

Byte av olja och oljefilter är klart

Lars-Eric konstaterar under överinseende av Susanne Cederholm att bytet av olja och oljefilter nu är klart och därefter återvände vi med “Spjutet” till Karlskrona och ännu en dag var till ända. I morgon är det min sista dag med “Spjutet” och då väntar bl a besök på Björkholmens dag.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>