Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Elefanten vann debatten

“Så kom fredagens Pride-debacle i form av installationen ”Elefantmobbning i regnbågsfärger”. Arrangören trodde sig förmodligen kunna plocka några humoristiska poäng genom att låta den icke inbjudne Jimmie Åkesson företrädas av en upplåsbar elefant. Under förra valrörelsen hade det kunnat fungera. Det gjorde det inte nu. Det vi såg utspelas där på scenen var hur åtta partiledare utövade just den exkludering, polarisering och kränkande särbehandling som man påstod sig vilja motverka.”

“Sedan jag för första gången såg bilderna av från spektaklet, där flera av partiledarna verkar uppenbart obekväma med situationen, har jag inte kunnat låta bli att fundera över hur det kändes att stå där uppe och förväntas vifta med sin flagga som svar på den ena frågan mer imbecill än den andra? Fanns det verkligen ingen liten inre röst inom Ulf Kristersson eller Ebba Busch Thor som liksom viskade att det nog inte var riktigt okej, det de lånade sig till?”

Helena Edlund: “De tomma orden (Den grå elefantens triumf)”

Elefanten vann debatten

Från ett helt annat flöde om händelsen på Facebook finns denna klockrena kommentar när partiledarna uppmanades att vifta med flaggorna vid påståendet:

“SD är ett homofobiskt parti som vi inte kommer att samarbeta med”.

“Tänk om Kristersson lagt ner sin flagga och gått därifrån, mitt under spektaklet. Tänk om han haft så mycket sinnesnärvaro och ryggrad. Han skulle ha blivit en hjälte. Nu blev han bara en marionett. Han hade några tiondelar på sig att fatta ett beslut. Och valde fel.”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>