Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Manhammar och LO-Borgen

För att inte Karlskronabloggen ensidigt ska handla om Sverigedemokraterna när det gäller politik kommer här två bilder från Hoglands park. Det är Socialdemokraterna i Karlskrona som fått en helt perfekt plats under Karlskrona Skärgårdsfest med både informationstält och en liten hoppborg för barn i anslutning.

Manhammar och "LO-Borgen"

Stannade till i parken och fick en, som vanligt, mycket trevlig pratstund med riksdagsman Magnus Manhammar längst till höger på bilden. Jag hade funderingar på om jag skulle fråga vad han tyckte om Sverigedemokraternas film som lanserades igår, men jag avstod från detta, för jag är säker på vad svaret skulle bli! Så det blev i stället prat om bl a grönläppad mussla och det roliga namnet på hoppborgen som kommer på nästa bild!

Manhammar och "LO-Borgen"

Ett bra grepp av Socialdemokraterna var denna gratis hoppborg för barnen och mycket komiskt var att den skämtsamt var döpt till “LO-Borgen”. Denna borg är lätt att sticka hål på, men vi får väl se efter valet den 9 september, om luften går ur både Socialdemokraterna och den riktiga LO-Borgen. Gratisborgen i Hoglands park var helt klart populär bland barnen och bland de medverkande från Socialdemokraterna skymtar Stefan Andersson, som är en av mina kollegor som ledamoter i Arbetsmarknadsnämnden.

Sen kan man kanske fråga sig om det ska vara tillåtet med gratis hoppborg och om inte det är att konkurrera med näringsidkare som tar betalt för samma tjänst? Nu finns nog närmaste “konkurrent” på Stortorget, men det är ändå en fundering. SD Karlskrona får inte ha med sin korvvagn och bjuda på gratis korv under några marknader i kommunen eftersom det konkurrerar just med näringsidkare som säljer mat.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>