Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Ett folk, Ett parti – Socialdemokraternas historia

Idag den 1 augusti 2018 lanserar Samtiden Dokumentär filmen “Ett folk, Ett parti – Socialdemokraternas historia”. Den kommer här i sin helhet och är på en timme och 45 minuter. Efter att ha sett hela filmen tycker jag det är en mycket välgjord film och viktigast av allt, det finns källhänvisningar till precis allting.

Det mest intressanta kommer att bli hur Socialdemokraterna reagerar, men framförallt hur gammelmedierna väljer att ta upp denna film, eller om de låter bli att kommentera. Expressen var dock snabbt ute med en artikel efter bara en halvtimme vilket var mycket positivt och den artikeln har sedan kompletterats och finns länkad nedanför. Övrig gammelmedia verkar dock ha lagt “locket på” eller vill de samla sig innan de kommenterar

Karlskronaprofilen och partisekreteraren i Sverigedemokraterna Richard Jomshof kommenterar filmen på detta sätt på sin Facebooksida:

Filmen “Ett folk Ett parti, Socialdemokraternas historia – som den aldrig berättats förut” är lång, men den är värd att se. Ta er tiden att se filmen om Socialdemokraternas historia och deras vidriga rötter. Varenda minut är värd att se.”

“Socialdemokraterna har en unik ställning i svensk historia. Inget annat svenskt parti har haft sådan makt och inflytande över det svenska samhället och vår befolkning. Inget annat svenskt parti har heller inte kontrollerat och censurerat media i den omfattning som Socialdemokraterna har gjort. Inget annat svenskt parti har gjort rasbiologi till en vetenskap och delat upp befolkningen efter ras samt genomfört medicinska experiment på hjälplösa patienter. Inget annat svenskt parti har systematiskt tvångssteriliserat sin egen befolkning. Inget annat svenskt parti har i så hög grad hjälpt Nazityskland samtidigt som man aktivt förvägrat judar på flykt en fristad. Inget annat svenskt parti har i sådan utsträckning berövat kvinnor möjligheten att sätta barn till världen.

Det här är historien om Socialdemokraterna, så som den aldrig berättats förut.”

Här är några hållpunkter till det långa innehållet i dokumentärfilmen:
00:00:00 – Prolog
00:03:38 – Rasbiologi
00:23:06 – Nazisterna
00:43:26 – Judarna
01:08:55 – Tandexperimenten
01:19:34 – Tvångssteriliseringarna

Relaterade länkar:

Samtiden: “NY DOKUMENTÄR BELYSER SOCIALDEMOKRATERNAS MÖRKA HISTORIA”

Expressen: “SD:s stenhårda angrepp mot S – långfilm om partiets historia”

Flashback: “Tidningen Samtiden och SD släpper dokumentärfilm onsdag 1/8.”

Omni: “SD släpper långfilm om S: ”Har gjort värst saker””

24Nyheter: “SD:s långfilm ska mobilisera väljarna – mot Löfven”

3 comments to Ett folk, Ett parti – Socialdemokraternas historia

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>