Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Valarbetare behövs ej?

Sverigedemokraterna behöver knappt egna valarbetare. I partiledardebatten hos SVT Agenda var det statsministern som valarbetade för SD med sitt totala haveri i debatten. I Almedalen kom sedan alla andra partier på sina dagar att prata om Sverigedemokraterna istället för om sin egen politik. Nu kommer denna för mig helt okända Elin Ersson som stoppade en utvisning av en 52-årig kriminellt belastad afghansk medborgare.

Utländska medier är förbluffade över hur en ung student ensam kunnat stoppa polis och myndigheter från att genomföra en domstolsbeslutad utvisning. Om Sverigedemokraterna vinner valet är det Elin som givit dem segern, skriver exempelvis brittiska Spectator.

Det är nog lite överdrivet, men visst bidrar sådana handlingar till att förtroendet för både gammelmedier och sjuklöverpolitiker minskar eftersom de konsekvent mörklägger bakgrunden till utvisningen.

En av få som skriver om verkligheten är Marcus OscarssonTV4 som uppmärksammat fallet och skrivit en mycket bra artikel på sin extremt välbesökta Facebooksida. Marcus gör precis samma bedömning och analysen är att förtroendet för politiker och media minskar och han har fått överväldigande positiva reaktioner. Just nu omkring 95 procent som gör samma analys som Marcus, mot bara fem procent som tycker “protesten” var OK.

Valarbetare behövs ej?

För övrigt kan jag tillägga att jag har en svensk kompis som bosatt sig permanent i Kina för resten av sitt liv och som kommenterar händelsen så här på sin Facebooksida: “I Kina kallas sådant beteende för samhällsomstörtande verksamhet och hon hade direkt blivit dömd till minst tio års fängelse”.

1 comment to Valarbetare behövs ej?

  • Tjalle

    Jag läste att det obstinata barnet nu hyllas av Aftonbladet, en operasångerska och en advokatssamfundschef.
    Kan vi nu hitta en obstinat bilförare som protesterar mot att bli tvingad att köra på höger sida så är allt bara konsekvent.
    Och den obstinata bilföraren blir säkert hyllad av plåtskadeförbundet.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>