Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Ny enkelriktad gata

Råkade gå förbi trevägskorsningen mellan Bryggaregatan, Högabergsgatan och Stora Möllebacksgränd och upptäckte att det numera är enkelriktat på Högabergsgatan. Jag tycker det var ett mycket vettigt beslut för tidigare var det omöjligt för två bilar att mötas på Högabergsgatan. Trafiken har nu också starkt ökat i området efter att servicekontoret för Försäkringskassan och Skattemyndigheten samt även Arbetsmarknadsavdelningen samlokaliserats till Stora Möllebacksgränd.

Högabergsgatan är numera enkelriktad

Det är svårt för många att hitta till servicekontoret på den nya adressen och många blandar ihop Stora Möllebacksgränd med Norra Möllebacksgränd (där jag bor) och senast idag på förmiddagen fick jag visa vägen för en besökare som letade. Det var säkert sjunde eller åttonde gången jag fick visa vägen och roligast av allt var när det var en av Karlskronas absolut mest kända riks- och numera lokalpolitiker som förvirrat vandrade runt i Norra Möllebacksgränd. Han knackade på dörrar och såg sig om efter hjälp innan jag gick ut och frågade vad han letade efter och kunde förklara hur hans skulle ta sig till servicekontoret.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>