Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Dåligt med uppdateringar

Det har av flera skäl varit dåligt med uppdateringar i Karlskronabloggen sedan den 8 maj, men nu ska det bli ändring. Jag börjar med senaste opinionsmätningen inför Val 2018 och det är YouGov som konstaterar att Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna är jämnstora med 23 procent vardera och med Moderaterna på tredje plats med 18,3 procent.

Rent personligen tror jag att denna mätning kommer att ligga mycket nära valresultatet den 9 september. Både denna, men framförallt Sentios mätningar framstår som betydligt mer realistiska än de mätningar som görs av Sifo, Demoskop, Inizio m fl som historiskt alltid underskattat Sverigedemokraterna grovt. Det finns absolut en god möjlighet att Sverigedemokraterna blir största parti i valet till Sveriges Riksdag.

YouGove opinionsmätning i maj 2018

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>