Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Galleri Ateljé Finnjäveln”

En av försäljarna på Holmsjö Marknad igår var konstnären Mikko Vainio som driver sin Galleri Ateljé Finnjäveln i Rörsmåla, nära Bjurabygget alldeles invid Smålandsgränsen. “Fantastiska målningar med tjocka lager av olja visas i urskogen galleri” låter konstnärens slogan i reklambladet. Jag tycker tavlorna ser intressanta ut, så kanske det blir ett besök där i “urskogen” någon helg när galleriet är öppet.

På gårdagens marknad sålde konstnären dock bara rätt trevliga ugglor som han tillverkat av gamla dagstidningar. Det är bra sätt att återanvända tidningar, men för min del tycker jag det skulle fungera lika bra med dagens purfärska oftast gravt censurerade dagstidningar när det gäller vissa aktuella samhällsfrågor.

"Galleri Ateljé Finnjäveln"

För mer info:
Mikko Vainio – Ateljè & Galleri Finnjäveln

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>