Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Biskopen bankar på porten

Idag nöjer jag mig med EN bild från återinvigningen av Fredrikskyrkan, men det kommer ett litet bildspel i morgon förmiddag. Dagens enda bild blir från efter att den överfyllda kyrkan med idag 700 sittplatser fyllts till sista stol så uppmanade kyrkoherde Pamela Garpefors alla att lämna kyrkan för att sedan gemensamt återvända till sina sittplatser i gemensam procession. När alla lämnat kyrkan såg det ut så här på den närmaste delen av Stortorget utanför. Därefter stängdes järndörrarna för att biskop Johan Tyrberg enligt tradition med sin kräkla (biskopsstav) skulle kunna banka på dörrarna för att de skulle öppnas och alla besökare komma in i värmen i en ny kyrka. I detta fallet alltså en återinvigning av den närmare 300 år gamla Fredrikskyrkan.

Biskopen ska banka på porten

2 comments to Biskopen bankar på porten

 • Fd K-a-bo

  Bra bild. Väntar på fler.
  Men vad ser jag i bakgrunden? Bidrar inte Lagen med hela TVÅ polispatruller med TVÅ bilar?
  Vad väntar man sig? Att mogna kristna äldre personer skulle löpa amok på Stortorget och slåss och vandalisera?

  • Karlskronabloggen

   Jag tror att anledningen till att det var ovanligt många poliser plus ett gång ordningsvakter på plats, var att det var ett bombhot mot Fredrikskyrkan i fredags. Troligtvis någon idiot som tycker sånt är roligt, för det var fler platser i centrala Karlskrona som bombhotades samma dag,

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>