Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Förhandstitt inför i morgon

Idag på eftermiddagen var det förhandsvisning inför återinvigningen av Fredrikskyrkan i morgon. Jag gissar att vi var cirka 250 besökare på de 400 ordinarie sittplatserna i den nya interiören och vi fick utmärkta presentationer av vad som hänt i kyrkan under de år totalrenoveringen pågick. Dock kunde man konstatera att allt arbete ännu inte är slutfört, men allt som behövs just nu är klart inför morgondagens återinvigning då även biskop Johan Tyrberg från Lunds stift kommer på besök för att förrätta invigningen.

De som skötte dagens presentationer (i talarordning) var kyrkorådets ordförande Gertie Olsson, kyrkoherde Pamela Garpefors, konsulten och tidigare länsantikvarien Leifh Stenholm, kanslichefen och projektansvarige Per Gustafsson, danske arkitekten Ole Drachmann, organisten Staffan Sundås, formgivaren Åke Axelsson och skulptören Pål Svensson. Efteråt var det fritt fram att promenera runt i de olika delarna av kyrkan och ta del av alla nymodigheter, plus möjligheter att ställa frågor till både talarna och övrig personal som fanns på plats.

Jag ska se om jag kan få några bättre bilder under morgondagens återinvigning, då det kommer att bli helt fullt i Fredrikskyrkan på de 400 stolarna, plus ett antal hundra extra stolar som kommer att ställas på plats. För de som inte får plats finns möjlighet att se evenemanget på storbildsskärm i Trefaldighetskyrkan.

Förhandstitt inför i morgon

Förhandstitt inför i morgon

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>