Arkiv

Bokbörsen

Norra Möllebacksgränd från Borgmästarekajen då och nu

Hittade en gammal bild tagen i korsningen mellan Järnvägstorget och Borgmästarekajen och promenerade ut och tog en bild från ungefär samma plats idag. I mitten på den nya bilden finns Bostadsrättsföreningen Cronhawen med “höghuset” (åtta våningar med adress Västra Vittusgatan 14) och “låghuset” (fem våningar med adresser Norra Möllebacksgränd 1 A och 1 B). Om man kollar den gamla bilden så känner man igen den lilla sluttningen och delar av trappan upp mot Norra Möllebacksgränd. Det enda hus från den gamla bilden som existerar idag är Bryggaregatan 3, som man ser övre delen av allra längst upp till höger (den har dock idag fått ytterligare en våning). Till höger på den gamla bilden är heller ej det nya “IC-huset” byggt.

Norra Möllebacksgränd från Borgmästarekajen då och nu

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>