Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Amiralitetsskolan, men när?

Skolfoton från gamla tider gjordes ofta som det som idag kallas “fotovykort”, vilket innebär att bilden på andra sidan hade både adresslinjer och utrymme för att skriva ett meddelande till en tänkt mottagare. Det var dock inte bara skolfoton som gjordes på detta sätt utan även “fotovykort” på sig själv eller den egna bostaden för att ta några exempel. Här ett härligt skolfoto som med näst intill säkerhet är taget på Amiralitetsskolan i Karlskrona för det finns flera liknande publicerade i andra sammanhang. Så det skulle vara intressant att veta årtal för detta foto och vem lärarinnan är? För övrigt underbart med alla sjömansmössor både på flickor och pojkar med fartygsnamn som Oden, Sverige, ÄranTapperheten o s v.

Amiralitetsskolan, men när?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>