Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Jowett Javelin K8851

Jag fortsätter på biltemat och med en bil jag faktiskt aldrig hört talas om tidigare, i form av engelska Jowett Javelin som åren 1947-1953 bara producerades i totalt 23 700 exemplar! Åtminstone ett av dessa exemplar hamnade i Karlskrona med registreringsnummer K8851 och finns med på denna bild som är tagen 1952, ett par år innan jag föddes. Då var mina föräldrar på en semesterresa till Värmland och Norge tillsammans med min mammas syster och hennes man (som ägde bilen). De fem barnen på bilden är alla mina kusiner i Värmland. Min kusin i Karlskrona, vars far ägde bilden, visste mer om bilen och kompletterar:

“Jovisst. Det var en Jowett Javelin, mörkröd med beige klädsel. Man kunde fälla upp ett bord på det hela ryggframsätet så att kunde fika när man satt i baksätet. Vilken onödig lyx?”

Jowett Javelin K8851

Nedan en bild lånad från nätet på en Jowett Javelin i rätt färg!

Jowett Javelin

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>