Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Svensk Metallkonst AB

Även relativt nya vykort är ofta intressanta om de har en historia att berätta. På andra sidan av detta reklamvykort finns texten “Kanonpresenter med kvalité”. Vykortet är tyvärr inte postgånget, men bör vara från 1980-talet någon gång och utgivaren är Svensk Metallkonst AB som då gjorde reklam för sin butik på Amiralitetstorget 23 (samma lokal där Rolfs Konditori tidigare fanns).

Svensk Metallkonst startades 1960, men togs 1978 över av Lars-Erik Asp 1978, som var en känd Karlskronaprofil på den tiden.  Lars-Erik byggde sedan nytt på Saltö Utkik, dit han flyttade hela verksamheten med försäljning och café. Det blev dock många kontroverser med Karlskrona kommun och för den som inte minns dessa är det bara att använda Google och söka.

År 2001 lades större delen av verksamheten ned, men viss tillverkning och försäljning fanns kvar på Saltö till 2005.

I februari 2007 köpte sedan företagaren och entreprenören Mikael Blomqvist alla formar och modeller från Svensk Metallkonst, men vad som hänt med dessa har jag ingen aning om. Själva företaget Svensk Metallkonst AB finns dock fortfarande kvar och drivs av Lars-Erik Asp, men idag med helt annan verksamhet.

Svensk Metallkonst AB

6 comments to Svensk Metallkonst AB

 • Maria Hansson

  Hej! Min far köpte en liten kanon av svensk metall i Karlskrona. Tyvärr har stubin o krutgubbar tagit slut. Kan någon hjälpa mig vart man kan vända sig för att få tag på fler?

  Mvh Maria

 • Martin Wulff

  Hej, jag är intresserad av en kanon med Karl XIIs emblem på och som är tillverkad av Svensk Metallkonst. Ca 77 cm lång inkl både kanon och lavett.
  Någon som vet var och hur man kan få tag på en sån?
  Martin

 • magnus wallman

  Söker vapensköldar som Metallkonst har gjort.
  Om entreprenören Mikael Blomqvist har möjligheten att göra nya vore trevligt.
  Eller om han har sålt dom vidare till någon som kan göra dom.

 • Peter Åkeborn

  Söker Wasa eller Sverigekanoner med minst 38cm lång pipa.Även Svensk landskanon.

 • Mona Karlsson

  Jag har lagt ut några stycken på tradera, Bravara

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>