Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Pensionsuppgörelsen igen

Facebooksidan Politiskt Inkorrekt har kommit med en klockren kommentar kring Pensionsuppgörelsen som säger det mesta i denna fråga, så jag “lånar” en del av bilden med länk till källan!

Orsaken till Pensionsuppgörelsen

Marcus OscarssonTV4 är kanske Sveriges populäraste politiske analytiker och han skrev ett inlägg där han försvarade Pensionsuppgörelsen ungefär med samma argument som regeringen. Det var dock inte så populärt, för en övervägande del av besökarna gav betyget “Arg” och inlägget försvann helt efter en timme.

Inlägget återkom dock i något omformulerad version och det kom åter in hundratals kommentarer direkt. Dock modererades, eller rättare skrivet, censurerades ALLA kommentarer där Pensionsuppgörelsen kopplades ihop med den havererade invandringspolitiken. Fortfarande signalerade en överväldigande majoritet av besökarna “Arg”, men detta fick alltså inte framgå i kommentarerna. Jag gissar att Marcus censorer hade en svettig dag för att hinna med att plocka bort kommentarer. Jag kan ge ett exempel nedan på mycket bra kommentar som försvann ungefär en minut efter jag tog bilden nedan.

Marcus Oscarsson censurerar

UPPDATERAT: Om jag nu idag två dagar efter kollar på Facebook så verkar även Marcus Oscarssons andra analys angående Pensionsuppgörelsen vara helt borttagen från hans Facebooksida. Kanske censorerna inte hann med eller var det kanske alldeles för många besökare som signalerade “Arg“?

Min uppfattning om Marcus Oscarsson är att han var en frisk fläkt i början av sin tid som politisk analytiker, men han har efterhand antingen självmant eller blivit tvingad av TV4 att falla in i den politiskt korrekta fållan. Periodvis låter han numera nästan som en presstalesman för Stefan Löfvén och regeringen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>