Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Pensionsuppgörelsen klar

Idag blev det klart med att pensionsåldern i Sverige höjs dramatiskt från 61 år till 64 år, dock är det inget som sker direkt utan pensionssystemet anpassas efterhand åren 2020-2026 till de nya reglerna. Känns skönt att jag hann ta ut den allmänna delen av pensionen när jag fyllde 61 år eftersom det är den del jag inte själv kan påverka. “Rädda vad som räddas kan” var min tanke vid det tillfället innan en oundviklig systemkollaps i sviterna av den havererade massinvandringspolitiken. Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet är båda kritiska, men eftersom uppgörelsen är gjord av övriga sex riksdagspartier kommer den att gå igenom i Sveriges Riksdag.

Brukar inte länka till Fria Tider, men här har de skrivit en bra sammanfattande artikel om höjningen av pensionsåldern och går att läsa genom att klicka på bilden nedanför!

Pensionsuppgörelsen klar

5 comments to Pensionsuppgörelsen klar

 • Fd K-a-bo

  ..och under bilden föll visst texten bort:
  “Ja j-ar anåda – dom gick på det – IGEN!

 • Tjalle

  Ja men:
  Det var ju invandringen som skulle rädda pensionen åt svenskarna.
  Luras dom ?
  Eller har de ingen aning ?
  Eller kanske bäggedera ?

 • Fd K-a-bo

  För att citera den store filosofen Arne Anka: Ibland vet man inte om man bor i ett land eller stt skämt..
  Benämningen “pensionsräddare” på dessa individer har ju varit ett etablerat faktum, ja nästan ett axiom inom området?
  Vad vi ser är ytterligare en tvärvändning, (vilken i ordningen?) efter alla andra som gjorts den senaste tiden..

 • Fd K-a-bo

  Hade vi haft en mediakår som varit värd namnet och inte dagens gummiryggar hade deta beslut om pensionsåldern skapat en jordbävning i branschen!
  En skandal, en avslöjad lögn av oanad kaliber!
  Men nu, nu är det de små fonterna som används och den sanna anledningen till höjningen av pensionsåldern, att uttaget ur bidragsystemet blivit för stort pga alla som INTE arbetar.

 • Karlskronabloggen

  Ja, det är helt otroligt att gammelmedierna sväljer förklaringen till den ökade pensionsåldern. Såg att t o m Marcus Oscarsson på TV4 försvarade till hundra procent, så det får bli ett eget nytt inlägg i Karlskronabloggen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>