Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Per-Olow Petréns 6tett

Vykort från 1970-talet med svenska dansband blev uppmärksammade i både svensk och utländsk media för snart 15 år sedan efter att en bild på “Gert-Johnnys” blivit världsberömd. Minns att Aftonbladet 2004 ringde mig och frågade om de kunde skriva om några vykort jag hade på min sida Gamla Vykort och det blev en artikel i augusti 2004 som jag ser fortfarande finns kvar på nätet. – Aftonbladet: “Hetast på nätet – blågula dansband”

Här i Karlskronabloggen har flera dansband från Karlskrona varit med tidigare, men ett som inte varit med är “Per-Olow Petréns 6tett“. För att råda bot på det kommer här två vykort från mitten av 1970-talet och kanske läsarna känner igen några kända profiler från Karlskrona, Fågelmara och Växjö?

För egen del träffade jag Per-Olof Petrén 1974/75 när min eftergymnasiala ettåriga “Ekonomisk Specialkurs” gjorde hembesök hos alla som då bodde på Verkö för att undersöka om det fanns underlag för en närbutik på ön (som då fått broförbindelse). Det resulterade senare i att det blev en liten butik på Verkö, men om jag minns rätt blev den inte speciellt långvarig efter att Kvantum och Obs Stormarknad slog upp portarna i Lyckeby.

Alla som besökt Wretmarks Foto känner säkert också igen en av medlemmarna i bandet och jag känner själv också igen en annan medlem som var frekvent besökare vid sina morgonpromenader de dagar jag hjälpte till i Tempo Fågelmara och jag “hejade” för övrigt på honom idag i Wachtmeister Galleria!

Per-Olow Petréns 6tett

2 comments to Per-Olow Petréns 6tett

 • Tjalle

  Jag spelade handboll i juniorlag i K-a med Per-Olow på 60-talet.
  På väg till bortamatcher satt han med handskar på i bussen.
  “För att inte bli kall om händerna !”
  Jag vet inte om det var för handbollens eller kvällens spelnings skull ?

 • Karlskronabloggen

  Den varianten har jag aldrig hört förut, fast när jag spelade handboll i Karlskronakorpen så hade jag en lagkamrat som ofta “värmde upp” genom att sitta med ryggen mot ett element i omklädningsrummet.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>