Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Next stop Ronneby 1”

Nu går vi utanför Karlskronas gränser, men förflyttar oss bara tre mil västerut till den vackra staden Ronneby. Det är Katerina Janousch som nu i sitt Katerina Magasin kommer med första delen i en artikelserie hon kallar Next Stop Ronneby. Det handlar naturligtvis om de gängbråk och sammandrabbningar mellan olika konstellationer som uppmärksammats mycket. Till och med gammelmedier som Expressen har skrivit om problemet och för en gång skull inte hymlat om vilka grupper som slåss mot varandra. En av flera artiklar går att läsa på denna länk: “Ett mass-slagsmål avslutade skolterminen i brottsdrabbade Ronneby”

“En annan vän som kommer från Ronneby berättar om ett besök i hembygden i somras. Hon är en kvinna i femtioårsåldern, tuff och med skinn på näsan. Men när hon skulle gå en promenad vid sjutiden, en ljus sommarkväll, tittade hennes släktingar på henne med förfäran. ”Du kan inte gå ut nu!” Hon undrade vad som menades. Varför inte? Släktingarna skakade på huvudet. ”Kvinnor kan inte gå ut ensamma på torget”.

Jag pratar med en man i trettioårsåldern, har blivit tipsad om honom från en annan bekant. Han har småbarn och bor i Ronneby. ”Nej, min sambo skulle jag inte låta gå ut ensam nu på kvällen”, säger han.”

Ovan några citat och nedan kommer länken till hela Katerinas första artikel “Next Stop Ronneby”

"Next stop Ronneby 1"

Klicka på bilden ovanför för att läsa hela artikeln av Katerina Janousch i hennes Katerina Magasin.

UPPDATERAT: Nu har Katerina uppdaterat med ytterligare två artiklar som finns att läsa på:

Next stop Ronneby: ”På min dotters gamla förskola talar de nu nästan mer arabiska än svenska”

Next stop Ronneby, läkarens larm: ”Vi håller på att få tillbaka sjukdomar som varit utrotade i Sverige”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>