Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Bra – Kent Ekeroth frikänd!

En av dagens glada nyheter var att Kent Ekeroth (SD) frikändes av Hovrätten från domen om “ringa misshandel” som dömdes av Tingsrätten. För egen del tycker jag det var en helt väntad dom eftersom Hovrätten överhuvudtaget gav prövningstillstånd för ärendet, vilket är mycket ovanligt när det gäller domar från Tingsrätten med enbart bötesstraff. Jag har tidigare läst stora delar av förundersökningen på drygt 150 sidor och tyckte redan då att det var mycket tveksamt hur Kent ens kunde bli fälld i Tingsrätten.

Sen har det ju kommit fram flera nya uppgifter om att både “brottsoffret” och “huvudvittnet” hade extrema antipatier mot Sverigedemokraterna och att Hovrätten därför antagligen inte satte någon större trovärdighet till deras vittnesmål. För den som vill googla finns bl a en rolig bild på både brottsoffer och huvudvittne tillsammans med Gudrun Schyman.

Helt avgörande var nog dock att det av övervakningsfilmerna framgick att den ordningsvakt som vittnade om Kents örfil mot brottsoffret omöjligen kan ha sett vad som föregick örfilen, eftersom ordningsvakten då tittade åt ett helt annat håll!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>