Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Ian Wachtmeister död

Greven, företagsledaren, politikern, samhällsdebattören och författaren Ian Wachtmeister har tråkigt nog avlidit 84 år gammal efter en tids sjukdom. För de flesta är Ian mest känd som partiledare i Ny Demokrati åren 1991-1994 och partiet gav själva ut eller figurerade på flera trevliga vykort under sin korta tid i riksdagen. Mest känt är Harry Langes härliga tecknade vykort som varit med i Karlskronabloggen tidigare. Här ett helt annat kort som var Ians och Berts gemensamma jul- och nyårshälsning till medlemmarna 1991. På skrivsidan finns texten:

“Tack för första året i resten av vårt politiska liv.
Gott Nytt Drag
Ian och Bert!”

Nu blev ju inte det politiska livet långvarigt och partiet havererade redan efter ett par år med inre stridigheter och återkommande partiledarbyten, för att slutligen åka ur Sveriges Riksdag efter den korta sejouren 1991-1994.

Ian Wachtmeister och Bert Karlsson i Ny Demokrati just efter inträdet i Sveriges Riksdag 1991.

Ian Wachtmeister och Bert Karlsson i Ny Demokrati just efter inträdet i Sveriges Riksdag 1991.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>