Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Censuren på Facebook ökar

Ett återkommande problem med Facebook är att de censurerar vissa åsikter, troligen efter organiserade massanmälningar från vänsterhåll. Idag var dock ett nytt lågvattenmärke när Facebook censurerade en helt vanligt ledare i Nya Wermlands-Tidningen. Helt sjukt och jag ville gärna testa själv i en kommentar till en av mina vänner och visst var det så att kommentaren inte gick att skicka när den innehöll länken!

Censuren på Facebook ökar

Det gick alltså alldeles utmärkt att skicka kommentaren när länken var borttagen. Sen kan ju var och en läsa artikeln i Nya Wermlands-Tidningen genom att klicka på länken nedan och fundera över varför Facebook överhuvudtaget censurerade en sådan artikel?

Nya Wermlands-Tidningen: Ledare – När vi alla tvärvände

Nu återstår väl att se om Facebook ber om ursäkt och häver blockeringen framöver? Detta hände faktiskt med författaren Katerina Janouch som ledde till att hon blev helt avstängd från Facebook för en kort tid sedan. Inlägget drabbades också av massanmälningar, men Facebook kröp till korset och bad om ursäkt.

Censuren på Facebook ökar

1 comment to Censuren på Facebook ökar

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>