Arkiv

Bokbörsen

Ändhållplatsen på Bergåsa

Dagens gamla vykort hämtas från Bergåsa och ändstationen för Karlskronas stads spårvägar och med dåvarande Länslasarettet i bakgrunden. Kortet är faktiskt skickat från Köpenhamn till en idag rätt känd samlare som då bodde i Stockholm. Stämpeln är lite otydlig, men kan med lite god vilja tolkas som 1949, dvs precis efter spårvagnarna slutade gå i Karlskrona den 15 maj 1949. Även den skrivna texten tyder på att spårvagnarna slutat gå när kortet skickades!

“Mors.
Detta är absolut det enda motiv med spårvagnar som finns i hela Carlscrona.
Nu finns inte heller kortet att uppbringa för jag inköpte hela partiet. Hahihahi.
Hälsn. Richard.”

Ändhållplatsen på Bergåsa

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>