Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Helt lysande föreläsning av Peter “Nalle” Lundgren idag!

“Den bästa föreläsningen vi hört och sett hittills” var en vanlig kommentar efter SD Karlskronas medlemsmöte idag där ett 50-tal medlemmar och sympatisörer samlats för att lyssna på Peter “Nalle” Lundgren från EU-parlamentet. Det är bara att instämma i hyllningarna för föreläsningen var både informativ, allvarlig och humoristisk i en härlig blandning och “Nalle” bjöd verkligen på sig själv.

Mycket kort sammanfattat beskrev “Nalle” sin väg från lastbilschaufför till EU-parlamentariker närmast över en natt 2014 till dagens läge i Bryssel och Strassbourg. Hur ser en vanlig arbetsdag ut i Bryssel och hur kombinerar man den med familjelivet i Sverige var några punkter. “Nalle” berättade även om en del helt galna frågor som diskuterats i hans grupp i parlamentet och som ledde till många skratt bland åhörarna.

Till viss del handlade det också om vänskapen med UKIP:s partiledare i Storbritannien Nigel Farage och “Nalles” medverkan i UKIP:s framgångsrika kampanj, som ledde till att Storbritannien lämnade EU. “Nalle” blev då en “kändis” i Storbritannien och han är betydligt mer känd där än i Sverige. Här undviker gammelmedierna helst att skriva om “Nalles” exceptionella framgångar i EU-parlamentet och hans medverkan i samband med “Brexit“.

Vi fick även höra lite kring inspelningen av den dokumentär som belgisk TV gjorde om “Nalles” väg från lastbilen till framgångarna i EU (finns på YouTube och är visad här tidigare).

Som sagt en absolut lysande föreläsning och här kommer några kommenterade bilder!

Helt lysande föreläsning av Peter "Nalle" Lundgren idag!

Ett femtiotal medlemmar och sympatisörer hade samlats för att lyssna.

Helt lysande föreläsning av Peter "Nalle" Lundgren idag!

“Nalle” höll en lysande föreställning stående nedanför scenen och undrar ni vad som syns till höger…

Helt lysande föreläsning av Peter "Nalle" Lundgren idag!

… så var det Paul “Palle” Cederholm som direktsände hela föreläsningen på Facebook och den går även att se i efterhand i två delar på Pauls Facebooksida. Första delen är en timme och andra delen en timme och en kvart och jag kan verkligen rekommendera alla att se och lyssna antingen via Pauls sida eller via någon av alla oss andra som delat hans sändning i efterhand.

Helt lysande föreläsning av Peter "Nalle" Lundgren idag!

I pausen blev det potatissallad med rostbiff, kassler, köttbullar, tomater, gurka mm vilket smakade gott!

Helt lysande föreläsning av Peter "Nalle" Lundgren idag!

Efter pausen pratade “Nalle” ytterligare en dryg timme och sen var det många som ville ta “selfiesar” eller bli fotograferade tillsammans med “Nalle”.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>