Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Jimmie Åkessons anförande

Idag var det partiledardebatt i Sveriges Riksdag och upplägget de senaste gångerna har varit lite annorlunda än tidigare. Nu får alla partiledare först ett inledande anförande på mellan sju och fem minuter utan att någon annan får ta replik. Mycket bättre för småpartierna som tidigare hamnade allra sist i debatterna och i regel ingen annan som tog repliker. Efter att alla åtta hållit sina inledningsanförande var det dags för en ny omgång med två minuters anförande där alla andra hade möjlighet att ta repliker. Det blev många replikskiften och märkliga påhopp mot Sverigedemokraterna, men Jimmie Åkesson var lika lugn som vanligt och svarade både briljant och ibland även mycket humoristiskt!

Här kommer Jimmie Åkessons inledande anförande på fem minuter.

Jimmie Åkessons andra anförande med efterföljande replikskiften. Fast det blev egentligen inget anförande, utan dessa två minuter ägnades helt att ge svar på tal till Stefan Löfvén (S) som hade diskuterat Sverigedemokraterna i sitt tidigare replikskifte med Ulf Kristerson (M).

Dagens bästa humoristiska replik från Jimmie var tveklöst denna till Andreas Carlsson (KD).

Här kommer Jimmie Åkessons kommentarer kring hur han upplevde dagens debatt.

I övrigt kan jag bara hålla med Ulf Kristerson (M) i hans kommentar nedan.

Ulf Kristerson (M) om statsminister Stefan Löfvén besatthet av Sverigedemokraterna

2 comments to Jimmie Åkessons anförande

 • Fd K-a-bo

  Att Löfvén är helt besatt av sd är korrekt, tillkommer detta förvirrade babbel om “nazister” i varenda buske.
  Man får intrycket att ett nazistiskt maktövetagande står inför dörren i i Sverige.
  Hur många kan de “hardcore” vara, ett tusental? Tillkommer ett antal allmänt okunniga och förvirrade sympatisörer som nog så småningom växer upp.
  Svensk politik har aldig visat sig från en sämre sida än nu i dagarna..
  “Jag är en enkel svetsare” ?
  Ser han sig på sig själv på det viset, då borde han inte vara statminister!
  “Statsminister ” är ett jobb som kräver både kunskap och ledarförmåga.
  Steffe saknar båda egenskaperna.

 • Karlskronabloggen

  Ja, Stefan Löfvén är verkligen helt BESATT av Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson och upprepar som en papegoja samma svammel kring partiets historia. Bra dock att Jimmie denna gång gav svar på tal och tog upp Socialdemokraternas mörka historia.

  Det här med “nazisterna” i dagens Sverige är ju bara löjligt att ens ta upp. En förvirrad skara yngre män som vill ha uppmärksamhet, vilket de tyvärr får av både sjuklöverpolitiker och gammelmedierna. Antagligen för att försöka flytta fokus från islamism och vänsterextremism.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>