Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Från Barnens Dag 1906 igen

Jag har tidigare visat vykort från Barnens Dag i Karlskrona år 1906. Det finns vykort och bilder även från andra år, men just 1906 verkar det ha varit speciellt stort firande, för det finns ovanligt många vykort just 1906.

Här ett exempel i form av ett “fotovykort” taget vid Ristorgsbacken. Möjligen är det täten av 1906 års Barnens Dags-tåg som syns med “Karl XI” i spetsen på sin häst på denna bild? Tåget passerar här “N.H. Schollins Läderhandel“. N.H. Schollin var skådespelerskan Christina Schollins farfarsfar och hade sitt lädergarveri med 30 anställda på Pantarholmen som han hade startat 1841. När bilden togs 1906 var dock Christinas farfar Ernst Henrik Schollin ägare av företaget.

Från Barnens Dag 1906 igen

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>