Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Fribergska huset 1905-1906

Ett lite udda vykort i samlingen är detta kort som skickades den 21 mars 1906 med motiv från Kungsgatan och som huvudmotiv det då precis uppförda “Fribergska huset” vid nuvarande Kungsplan som även inrymde Karlskronas första biograf i bottenvåningen. Bilden är tagen från nordväst och att det fanns en järnvägsbom här beror på att tågvagnar med material till Karlskronavarvet ständigt transporterades genom järnvägstunneln under Stortorget. I övrigt är det en intressant skriven text på skrivsidan av vykortet där “Harry” skriver till “Fröken Agnes…” och tackar för igår. Det är nog bara Agnes som förstår var han menar!

“Kära lilla Lova!
Hjärtligt tack för i går kväll. Du må tro att jag jag känner mig öm efter den bastanta kullerbyttan, men det kommer igen på en litten sockerbit. Fastän du varit stygg får jag väl ändå skicka dig ett par hälsningar från din gamla vän Harry.”

Fribergska huset 1905-1906

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>