Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Tankar kring Kyrkoval 2017

Läser kommentarer i sociala medier kring Sverigedemokraterna och synpunkter på partiets resultat i Kyrkoval 2017. Många anser att det var ett mycket dåligt resultat, medan andra tyckte det var mycket bra. För egen del landar jag nog mittemellan. När det gäller resultatet i Kyrkomötet är helt klart 9,2 procent lägre än väntat, men många som röstar på just Sverigedemokraterna har gått ur Svenska Kyrkan efter de senaste årens turbulens på riksnivå med vänstervridningen av kyrkan, närmandet till islam och att kyrkan ibland gömmer illegala invandrare.

När det gäller Stiftsfullmäktige i Lund tycker jag resultatet blev något bättre än förväntat. Socialdemokraterna störst med cirka 25 procent och Sverigedemokraterna näst störst med cirka 15 procent, vilket är mycket bra jämfört med riket i övrigt!

Valen till de olika Kyrkofullmäktige i Karlskrona kommun blev en framgång för Sverigedemokraterna som kom in med kandidater i samtliga sju pastorat/församlingar. Tyvärr blev det dock två tomma stolar i Lyckå församling och en tom stol i Jämjö pastorat p g a för få kandidater. Även Vänstern i Svenska Kyrkan drabbades av en tom stol i Karlskrona-Aspö pastorat.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>