Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Klockan 12.23 ringde Jimmie!

Idag klockan 12.23 ringde ett för mig okänt nummer 076-943 82 68 på min mobil och när jag svarade var det Jimmie Åkesson (SD) som talade! Det var naturligtvis ett förinspelat meddelande som skickades till alla omkring 25 000 medlemmar i Sverigedemokraterna. Jimmie ville påminna alla som är medlemmar även i Svenska Kyrkan att gå och rösta i morgon söndag när det är Kyrkoval 2017. Troligen är det så att många medlemmar i just Sverigedemokraterna lämnat Svenska Kyrkan, men viktigt att alla som är kvar går och röstar i morgon.

Att Kyrkoval 2017 “står mellan Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna” som vissa gammelmedier skriver tror jag knappast. Om man ser på Kyrkoval 2013 fick Socialdemokraterna cirka 30 procent jämfört med Sverigedemokraternas 6 procent (dvs S är fem gånger större än SD) så att det ens skulle bli jämnt mellan partierna i morgon ser jag som uteslutet. Min personliga gissning är att Socialdemokraterna hamnar kring 25 procent och Sverigedemokraterna mellan 12 och 15 procent och det skulle innebära en enorm framgång för Sverigedemokraterna. Det tredje partiet som ställer upp i Kyrkoval 2017 är Centerpartiet som hade tolv procent 2013, men min gissning är att de backar till omkring åtta procent. Vi får se vad som händer på valdagen i morgon!

För övrigt helt lysande att Marcus Oscarsson på TV4 visade alla tre partiernas valfilmer i morse och jag är helt säker på att Sverigedemokraternas film gick hem hos tittarna betydligt mer än de två övriga partiernas filmer!

När det däremot gäller Riksdagsval 2018 tror och hoppas jag fortfarande helt klart att Sverigedemokraterna kan bli största parti. Om man kollar opinionsmätningarna från de institut som erfarenhetsmässigt legat närmast valresultat har Sverigedemokraterna oftast varit störst i över två år. Samma gäller när man kollar spelbolagens odds om “Största parti” där SD till och från varit störst och där är det just nu helt jämnt mellan SD och S.

Om någon vill kolla vad Jimmie sa när han ringde mig idag är det bara att ringa 076-943 82 68.

Klockan 12.23 ringde Jimmie!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>