Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Samhällsnytt har ersatt Avpixlat

Sveriges kanske mest omtalade sajt för “alternativmedia” Avpixlat övergick för några dagar sedan till att bli den nya sajten Samhällsnytt. Avpixlat startades 2011 av medarbetare på tidigare Politiskt Inkorrekt som tvingades lägga ned i samband med att grundaren Ronny Hagström (eller pseudonymen Gustaf Jansson) hastigt avled efter en mycket kort tids sjukdom och ingen annan hade tillgång till lösenord och liknande kopplat till domännamnet politisktinkorrekt.info. Därför blev det en ny sajt i form av Avpixlat som nu lämnar in och övergår till en ny sajt med till största delen helt nya medarbetare.

Tommy Carlsson med gedigen bakgrund från gammelmedier blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Samhällsnytt och han kompletteras av Mats Dagerlind som varit med på hela resan med Avpixlat. Ny medarbetare blir Egor Putilov med bakgrund som journalist hos olika gammelmedier, men även som tjänsteman i Sveriges Riksdag.

Samhällsnytt har även knutit tre nya krönikörer till sajten, först och främst tidigare riksdagsmannen Erik Almqvist som alltid skriver intressant och jag har följt honom på Facebook sedan han lämnade riksdagen. Övriga nya krönikörer är tidigare professorn i Lund, Jonathan Friedman och Jenny Piper som jag inte har någon närmare kännedom om.

Samhällsnytt har ersatt Avpixlat

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>