Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

ID-kontrollen fungerade

I sociala medier har jag sett att många vänner klagat på att ID-kontrollen vid Hyllie tågstation och vid Öresundsbron för de som kommer med bil inte fungerar särskilt bra. I torsdags fick jag dock göra ett ovanligt sent besök på Kastrup så det blev ett sent tåg tillbaka till Sverige. Kan rapportera att strax efter klockan 23.00 var det fullt pådrag av personer med gula västar med “Polis” respektive “Passkontrollant” som steg ombord i vagnarna och utförde noggrann kontroll av pass, uppehållstillstånd, körkort, legitimation och det som var aktuellt för respektive resande. Den ende i vår vagn som fick lämna tåget var en svensk man som antagligen inte hade körkortet med sig. Han återkom dock några minuter senare, så jag antar att polisen på något sätt kollade han identitet via dator. Så det var helt klart glädjande att kontrollen fungerade i torsdags!

Sen kan man fråga sig meningen med dessa ID-kontroller för de som vill söka asyl kan ju ändå göra det eftersom de befinner sig i Sverige när de når Hyllie och samma gäller vid kontrollerna vid Öresundsbron.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>