Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Jag är inte rasist, men…”

Johan WesterholmLedarsidorna.se skriver idag en briljant och dräpande krönika kring den pågående demonstrationen för och av “ensamkommande barn” vid MedborgarplatsenSödermalm i Stockholm.

Johan är socialdemokrat sedan länge och jag minns han förra året funderade på om han skulle förnya medlemskapet för 2017, men jag vet inte hur resultatet blev i den frågan. Södermalm är ju känt som den stadsdel där de flesta “journalisterna” i gammelmedierna bor. Där har de “rödgrönrosa” som styr 52 procent av rösterna, varav Feministiskt Initiativ står för obegripliga 12 procent! Några citat från krönikan:

“De asylsökande som fått avslag på sina ansökningar om uppehållstillstånd som manifesterar på Medborgarplatsen i Stockholm kommer, trots tydliga svar på sina frågor från Migrationsverket och ansvariga politiker, fortsätta sin sittstrejk och har aviserat att de avser sprida den till alla landets skolor.  Att manifestationen fått reaktioner framgår allt tydligare nu. Men kanske inte de reaktioner som arrangörerna tänkt sig. Södermalmsborna har nu börjat höra av sig till poliser i inre och yttre tjänst.”

“Trycket består i såväl att boende söker upp polismän och befäl men som även kontaktar poliser i inre tjänst. Samtalen visar upp samma mönster och kanske framför allt retorik.”

“Hej, jag heter Emma och jag bor här på Södermalm. Jag är inte rasist, men…..”

“De boende runt Medborgarplatsen finner det nödvändigt att påtala för polisen först att de inte är rasister för att inte missförstås. Sedan framför de det de har på hjärtat. Som är till förväxling likt det som många av de journalister som bor på just Södermalm definierar som rasistiska åsikter, känslor och förslag.”

“Några av de poliser som Ledarsidorna.se varit i kontakt med uppvisar en stor uppgivenhet över frånvarande chefer och brist på beslut och ledarskap samt att de befinner sig i en situation som när som helst kan löpa amok. Andra ler bistert och anser, med viss rätt, att Södermalm nu fått leverans av det som en majoritet av stadsdelens befolkning så enträget har arbetat för sedan så länge.”

Läs HELA krönikan direkt hos Ledarsidorna.se här

1 comment to “Jag är inte rasist, men…”

 • Fd K-a-bo

  Det är inte lätt att sitta på två stolar samtidigt.
  Vi har ministrar som nästan desavouerar sig egen regering genom att besöka dessa “ensamkommande”!
  Någon måste ta ledningen snart i landet.
  Steffe är ju.. värdelös.
  Ibland är det bättre att genast ta ett “nästan rätt” beslut än att vanligen alldeles försent ta ett “helt rätt” beslut, som då sannolikt redan är överspelat..

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>