Arkiv

Bokbörsen

Karlskrona 337 år idag

Idag den 10 augusti fyllde Karlskrona 337 år! Det var just den 10 augusti 1680 som Karlskrona fick sina stadsprivilegier av Karl XI. Som illustration kommer ett härligt vykort från 1980 när staden firade sitt 300-årsjubileum! Minns ni det storslagna firandet med “Tall Ships Race” och besök av Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia? De ankom med Jagaren Halland och roddes i land vid Kungsbron med “Kungaslupen” från 1844. På Stortorget var det sedan tal av Kungen som bl a möttes av “Karl XI” och “Rosenbom“.Dagen avslutades sen med ett ståtligt fyrverkeri från Kungsbron!

Karlskrona 337 år idag

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>