Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Sentio juli 2017

Under juli månad brukar det vara tunt med opinionsmätningar, dock har det kommit tre sådana hittills under månaden. Tidigare har Skop kommit med en undersökning där Sverigedemokraterna hamnade på “all-time-high” strax över 20 procent och även Demoskop hade samma siffra, vilket tangerar partiets högsta resultat någonsin. Samma gäller hos Sentio där SD får 26,8 procent, vilket är en tangering av högsta siffran någonsin.

Så trenden verkar solklar, dvs att Sverigedemokraterna åter är på väg uppåt i opinionen efter en rätt lång tids fas av stabilisering. Nedan kommer undersökningen från Sentio och värt att notera är även att Miljöpartiet och Kristdemokraterna hamnar under riksdagsspärren. Märk också den extremt låga siffran för Moderaterna som nu är mindre än hälften i storlek jämfört med SD.

Sentio juli 2017

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>