Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Provkörning av spårvagnar

Fotografiet som visas på vykortet är taget onsdagen den 7 december 1910. Det var den dagen spårvagnarna i Karlskrona provkördes (utan passagerare) och det var en stor händelse för stadens invånare. Jag har visat flera liknande bilder tidigare här i bloggen och vykortet ingår i en serie med elva olika kända motiv mellan ändstationerna på Valhallavägen och dåvarande Västra Amiralitetsgatan.

Här har spårvagnen stannat till på Landbrogatan utanför Kungshuset för att bli förevigad av fotografen. Felstavningen “Landbogatan” finns faktiskt på ytterligare ett vykort med en spårvagn, fast från ett senare tillfälle. Den officiella öppningen av spårvägslinjen i Karlskrona skedde sedan två veckor senare!

Provkörning av spårvagnar

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>