Arkiv

Bokbörsen

“Falun Gong” i Hoglands park

Hoglands park hade idag besök av (som jag förstod) medlemmar från Falun Gong i Kalmar som höll några “övningar” på olika platser under dagens loppmarknad. “Falun Gong” (eller “Falun Dafa“) är oerhört kontroversiellt i Kina, men jag är inte tillräckligt insatt i ämnet för att själv uttala mig om en egen åsikt. Konstaterar dock att svenska gammelmedier (som vanligt) inte alltid rapporterar korrekt i frågan.

Mina enda personliga erfarenheter är annars att personer från denna grupp alltid vid mina sex-sju besök på Kinesiska konsulatet i Göteborg varje gång satt på andra sidan gatan med olika banderoller. Otrevligt, men det var på den tiden jag inte kunde få årsvis permanent visum till Kina direkt i Beijing.

Min fru och våra kinesiska vänner i Sverige har uppfattningar i ämnet och jag pratade med några av våra vänner i parken idag. Fast som sagt och skrivet återigen, jag är inte tillräckligt insatt i vad konflikten egentligen gäller, men bidraget till Dagens Bild får ändå bli nedanstående tre bilder utan vidare kommentarer.

"Falun Gong" i Hoglands park

"Falun Gong" i Hoglands park

"Falun Gong" i Hoglands park

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>