Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Medvetet eller bara klantigt?

Gårdagens och dagens “snackis” i sociala medier har varit Sveriges Radio och deras sändningsbuss i Järva under gårdagen. Det var efter att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson hållit tal som bilden nedan togs där skylten “Jimmie =rasist” tydligt syns inne i bussen. Skylten och flera liknande bars av några antidemokrater som försökte störa Jimmie Åkessons tal och som polisen var tvungna att avlägsna från platsen.

Sveriges Radio har bekräftat att bilden är autentisk, men har kommit med tre helt olika förklaringar om hur skylten hamnat i deras buss. Mest vanlig förklaring är att någon placerat skylten på Sveriges Radios buss och att en av deras medarbetare tagit bort den och lagt in den i bussen för att senare slänga den. Det är nog inte många som tror på den förklaringen, för varför i så fall placera skylten fullt synlig för personer som passerar bussen? Extremt klantigt om det mot förmodan skulle visa sig vara en korrekt beskrivning. Diskussionerna går heta i tråden på Flashback där bl a “journalistens” kopplingar till olika vänsterrörelser diskuteras.

Medvetet eller bara klantigt?

Nyheter Idag uppmärksammade händelsen med en artikel under gårdagskvällen och har en omröstning kopplad till sin artikel med frågan: “Tror du på Sveriges Radios förklaring?”

Tror du på Sveriges Radios förklaring?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>