Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Fakta om ensamkommande

Svensk gränspolis har i utvisningsärenden för första gången kunnat jämföra fingeravtryck lämnade i Sverige mot fingeravtryck i de utvisade personernas hemland, i detta fall Marocko. Svenska Dagbladet har tagit del av handlingarna som visar att av totalt 77 personer som Marocko bestämt sig för att ta emot så har 65 av dem haft en annan identitet än den de uppgett när de sökte asyl i Sverige. Av de 50 som vid tiden för asylansökan uppgett att de var under 18 år var endast två personer minderåriga!

Jag hörde också dessa siffror i ett par nyhetssändningar i Sveriges Radio(!). Ovanligt, men mycket bra att nu även gammelmedier Sveriges Radio och Svenska Dagbladet rapporterar om fakta när det gäller “ensamkommandebluffen“, samt givetvis alla bluffar om identitet som varit kända länge, men aldrig som gammelmedierna tidigare talat tyst om!

Hela artikeln: Svenska Dagbladet: “Falsk identitet vanligt bland asylsökande från Marocko”

Som illustration kommer några klipp från PolitikfaktaFacebook, som samtidigt passar på att ge riksmytomanen Anders LindbergAftonbladet en känga för ett av hans tidigare absurda uttalanden.

Fakta kring ensamkommandebluffen

Fakta kring ensamkommandebluffen

Fakta kring ensamkommandebluffen

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>