Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Vettigt beslut, men…

Högsta Domstolen (HD) kom idag i spåren av “ensamkommandebluffen” med slutlig dom att de fem “pojkar” som dömdes för våldtäkt av en minderårig pojke i Uppsala ska utvisas till hemlandet Afghanistan.

Tingsrätten ville inte ha utvisning, men nu har både Hovrätten och Högsta Domstolen haft motsatt uppfattning, vilket naturligtvis är närmast självklart. Sen återstår att se om det verkligen blir någon “utvisning” av de dömda “pojkarna” i verkligheten, jag tvivlar starkt. Sen borde det givetvis varit livstids utvisning.

Vettigt beslut, men...

Länk till Aftonbladets artikel i samband med domen i Hovrätten.

1 comment to Vettigt beslut, men…

  • fd K-a-bo

    Va?
    Har rättsväsendet drabbats av akut rättvisa? Läser man domarna i våldtäktsmål så är utvisning en rätt sällan tillgripen åtgärd även när det gäller rätt grova brott inom detta område?
    Kan vi kan se utslaget som en kursändring?
    Tio år är f ö alldeles för kort tid, detta är ju en typ av individer vi inte under några omständigheter vill ha inom landets gränser, tjugo år, minst!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>