Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

TV4:s nya “Väljaropinion”

Igår presenterades TV4 sin nya satsning TV4 Väljaropinion som är ett nytt sätt att rapportera om hur svenska folket skulle rösta om det vore val idag. Istället för att lita på en enda mätning presenteras en vetenskaplig sammanvägning av alla väljarbarometrar.  TV4 Väljaropinion görs i samarbete med statsvetarna på Valforskningsprogrammet vid Göteborgs universitet. Sammanvägningen baseras på väljarundersökningar från nio olika källor: Demoskop, Inizio, Ipsos, Novus, SCB, Sentio, SIFO, Skop och YouGov.

Mätningarna som ingår  viktas efter: 1) Hur omfattande de är. 2) När de är gjorda. 3) Kvaliteten i mätmetoderna. Resultatet påstås bli den mest heltäckande bilden av opinionsläget som går att ta fram.

Nedan presenteras den första sammanställningen i första klippet och i det andra kommenterar Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof både partiets siffror och detta nya sätt att presentera opinionssiffrorna.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>