Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Två månaders väntan…

Populär Tino SanandajiVar i veckan och hämtade “Massutmaning” av Tino SanandajiKarlskrona Stadsbibliotek.

Om jag minns rätt var jag nummer sju i kön för att få låna denna uppmärksammade bok som behandlar det svenska invandringshaveriet.

Jag trodde faktiskt det skulle ta längre tid att få låna boken, men biblioteket har numera tre exemplar p g a det enorma intresset.

När jag kollar idag så står ytterligare elva personer på kölistan, så jag ska försöka läsa boken snabbt!

Det finns massor av recensioner av boken, både i gammelmedier och nya medier och nästan alla är positiva. Även på t ex Bokus finns en rad recensioner och bedömningar och snittet ligger alldeles under toppbetyg.

3 comments to Två månaders väntan…

 • fd K-a-bo

  Att boken överhuvudtaget finns för utlåning för Dig tyder på att det skett en möjligen mindre omsvängning i principerna betr bokurvalet på biblioteken.
  Eller, kanske en mer än normalt vidsynt lokal bibliotekarie?
  Han/hon bör nog ändå för säkerhets skull förklä sig vid ett ev besök på Bokmässan..:D

 • Karlskronabloggen

  Ja, det var väl mycket snack kring biblioteket på Ekerö där en självutnämnd censor som jobbade som bibliotekarie beslutade att inte köpa boken. Hon blev dock sedan överkörd av kulturförvaltningen i Ekerö kommun som bestämde att boken skulle köpas in. Dock mycket bra av biblioteket i Karlskrona att köpa in fler exemplar när de märkte det enorma intresset. Från början fanns det bara ett exemplar, men numera alltså tre exemplar.

 • Stefan Månsson

  Har sträckläst boken för att bilda mig en översiktlig bild om läsvärdet.
  Det är en saklig uppgörelse med den misslyckade anbitionen att vara en “humanitär supermakt”. Som fattigpensionär har jag inte råd att impulsköpa böcker men fick låna denna av en Sverigedemokratisk kompis.
  Boken är helt klart värd att köpa om man är intreserad av ämnet.
  Invandringsfrågan är polariserad mellan MainStream Medias hyllande av mångkultur och alternativ-medias mer klarsynta och rättvisande beskrivning av invandringkaoset som blivit resultatet av detta gigantiska samhällsexperiment.
  Tino Sanandaji reder ut begreppen och har välbelagda studier som grund för sina slutsatser. De samband som Sanandaji sammanställt är både välkända och okontroversiella. Vill man debattera mot en vänsterliberal invandringsvurmare är detta den bästa källan att ösa ur.

  Argument som att “invandringen är nödvändig för Sveriges välfärd” punkteras med sakliga argument. En av de uppenbara myter som förklaras i boken
  “Utrikes födda utgör 54 procent av samtliga arbetslösa – trots att de blott utgör 17 procent av befolkningen totalt”.
  Vi tillåter således att en ny stor underklass permanentas i Sverige

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>