Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Stortorget på 1940-talet

Stortorget är aktuellt med anledning av arbetet kring Karl XI:s staty och att det på måndag 1 maj är flera aktiviteter på torget. Socialdemokraterna startar sitt “demonstrationståg” där, fast jag har aldrig fattat varför de demonstrerar mot sig själva när de är regeringsparti?

Sverigedemokraterna bjuder på korv med bröd, kaffe mm och tal av riksdagsman Magnus Persson från Bromölla mellan Fredrikskyrkan och statyn.

Som vanligt har säkert även Vänsterpartiet ett demonstrationståg och tal lite tidigare, fast med utgång från Klaipedaplatsen, där de också brukar bjuda på diverse förfriskningar.

Så det passar bra med att dagens gamla vykort är just från Stortorget och många minns kanske sportaffären till höger i bakgrunden och Wretmarks foto som på den tiden höll till alldeles bredvid.

Stortorget på 1940-talet

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>