Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Mycket bra agerat av SAS!

Scandinavian Airlines (SAS) ska ha en stor eloge för att de vägrade en kvinna anställning eftersom hon inte kunde tänka sig att arbeta utan den kvinnoförtryckande slöjan (hijab). SVT och övriga gammelmedier gör stor sak av detta i sitt stöd för islamiseringen av Sverige och kallar det diskriminering, men är det så att ett företag har en “klädkod” så är det ju bara att acceptera den eller låta bli att ens söka ett sådant arbete.

EU-domstolen har nyligen också kommit med en dom i just denna fråga och meddelat att det är OK för företag att vägra anställning för personer som bär synliga ideologiska, politiska eller religiösa plagg eller andra symboler. Så helt rätt agerat av SAS och med tanke på senaste domen lär det förhoppningsvis inte heller bli någon ersättning för “diskriminering” från Diskrimineringsombudsmannen (DO).

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>