Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Nytt rekord för SD i Sentio

Opinionsinstitutet Sentio är det institut som prickat in Sverigedemokraternas valresultat i särklass bäst, både vid valet 2010 och 2014. Sentio och Nyheter Idag presenterar nu den första undersökning som är gjord efter den islamistiska terrorattacken i Stockholm. Undersökningen visar att Sverigedemokraterna når 27,2 procent, vilket är nytt rekord hos Sentio. Egentligen var siffran ännu högre, men Sentio “viktar” nedåt i detta fall.

Det ska bli mycket intressant att ta del av övriga opinionsinstituts siffror när de kommer senare i april, även om jag gissar att vi troligen kommer att få se någon “tillrättalagd” och “politiskt korrekt” undersökning från åtminstone något eller några av övriga institut (som skett tidigare vid speciella händelser).

Nyheter Idag: “Sentio efter terrordådet: Nytt SD-rekord på 27,2 procent”

Nytt rekord för SD i Sentio

Noteras kan också att spelbolaget Unibet omedelbart ändrade sina odds för vilket parti som kommer att vara Sveriges största parti efter valet den 9 september 2018. I ett inlägg för några dagar sedan visade jag siffror där Sverigedemokraterna var knapp favorit före Socialdemokraterna. Efter terrorattacken har dock Unibet ändrat sina odds enligt nedan och Sverigedemokraterna är nu betydligt större favorit än förra veckan att bli Sveriges största parti efter nästa års val!

Unibet ändrar oddsen efter terrorattentatet i Stockholm

Unibet ändrar oddsen efter terrorattentatet i Stockholm

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>