Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

SD valfavorit hos Unibet

Spelbolagen har i regel mycket bättre koll på de politiska strömningarna än de vanliga opinionsmätningarna. Ett undantag var dock presidentvalet i USA när många tjänade stora pengar på att satsa på Donald Trump dagarna innan valet. Unibet hade för en gångs skull helt felbedömt läget och hade 1,20 i odds för Hillary Clinton och hela 5,00 för Donald Trump! Flera jag känner satsade hyfsat stora pengar dagarna innan och fick alltså fem gånger insatsen i belöning när Donald Trump blev president. Som jämförelse kan nämnas att Unibet just före svenska valet hade 1,01 i odds på att Sverigedemokraterna skulle komma in i Sveriges Riksdag (dvs det var fullständigt självklart).

Har kollat oddsen lite hos Unibet senaste året och på senaste tid har Sverigedemokraterna seglat upp som knapp favorit att bli största parti i riksdagsvalet 2018. SD har länge varit störst i vissa opinionsmätningar i Sverige, men i de telefonmätningar som redovisas i svenska gammelmedier har det varit en tredjeplats fram till för några veckor då det även här konstaterats att partiet gått om Moderaterna som näst största parti.

Som jag skrivit många gånger tidigare skulle jag bli oerhört förvånad om inte Sverigedemokraterna blir största parti 2018, så jag tror Unibet ligger helt rätt i sina odds just nu! Men det är långt kvar till söndagen den 9 september 2018 då allt avgörs och oddsen hinner ändras många gånger dessförinnan!

SD valfavorit hos Unibet

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>