Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Roliga bluffmejl…

De roliga bluffmejlen fortsätter att komma ibland, även om webbhotellens spamfilter nu tar det mesta. Dagens mejl till flera olika adresser ser ut att komma från en kvinna i Alvesta kommun som ser ut att jobba på biblioteket där. Det är naturligtvis dock någon som antingen kapat hennes e-postadress eller helt enkelt bara använder hennes jobbmejladress för att skicka spam.

Jag har i bästa politiskt korrekta anda pixlat “avsändarens” namn och smaka på den “svenskan” som mejlet innehåller. Det otroliga är att många säkert kommer att gå på detta och klicka på länken i mejlet som leder till en sajt där jag inte kollat vad som händer, men knappast något positivt för de som klickar.

Roliga bluffmejl...

UPPDATERAT 2017-03-21:

Idag kom ett exakt likadant mejl från en “avsändare” på en helt annan svensk kommun. Personen, med ett extremt ovanligt namn, är dessutom ordförande i det lokala Moderata Ungdomsförbundet (MUF) så jag kan tänka mig att han får en del mejl att svara på framöver. Förutom givetvis alla tusental returer som måste kommit.

3 comments to Roliga bluffmejl…

 • fd K-a-bo

  Somm det heter, “kunnskap är mackt”, vilket vi kan se idag.
  Jag har ännu inte sett (eller fått) ett bluffmail på tillräckligt god svenska.
  Man kan, helt enkelt genom att vara kunnig inom svenska språket, lätt avslöja bluffmail.
  OT. Svenska språket är rätt komplicerat, nå 90% är enkelt men att få till de där siata 10%-en är svårt.
  Hörde för många år sedan en intervju i svensk radio med en agent från fd Sovjet. Denne hade bott i någon av de i Sovjet uppbyggda “svenska städer” som användes för att trimma in agenter (“sleeping agents” boende i Sverige) som skulle verka i landet och aktiveras vid ev skymningsläge..
  Han talade en grammatiskt korrekt svenska, använde rätt ord med rätt böjdningsformer, men något saknades, satsmelodien var tillräckligt fel för att det skulle låta bra.

  • Karlskronabloggen

   Nej, nästan alla såna här bluffmejl har en bedrövlig svenska och är förmodligen direktöversättningar från Google Translate eller liknande. Mycket märkligt att mottagarna inte lärt sig att fundera igenom svenskan i texten, men även att inte kolla var länken går INNAN man klickar på länken!

 • fd K-a-bo

  Tillägg:
  För de som (ännu) inte vet det, det räcker att föra pekaren/cursorn över länken (det understrukna) UTAN ATT KLICKA, så visas vart länken leder..

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>