Arkiv

Bokbörsen

“Rödluvan” på Strandgården

Jag är helt säker på att många “kaulskroniter” minns “Rödluvan” och företagets barn- och tonårskläder! “Rödluvan” hade sin tillverkning i Strandgården, för övrigt i den enda byggnad som sparats vid nybygget på Pottholmen. Vykortet är utgivet av Karlskrona Papperslager någon gång på 1950-talet. “Rödluvan” hade affär på Ronnebygatan 36 som dock lades ned i samband med EPA-bygget 1965 och under korta perioder fanns även flera filialer i “staun”, bl a på Borgmästaregatan. Det var många duktiga sömmerskor som arbetade där och många av den tidens “hemmafruar” som arbetade deltid, bl a min bästa barndomskompis mamma! Säkert har många kvar barn- och ungdomskläder från den tiden med “Rödluvans” klassiska röda logotyp som syns på den nedre bilden från skrivsidan av vykortet.

"Rödluvan" på Strandgården

 

rodluvan-loggo

1 comment to “Rödluvan” på Strandgården

  • Anna Gånge

    Sydde idag om min mammas mammaklänning från 1971. Jag ska ha den som kjol på midsommar. Den är gjord av Rödluvan i Karlskrona. Återbruk 47 år senare!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>