Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Kyrkoval 2017 närmar sig

Kyrkoval 2017 närmar sig

Igår var det exakt ett halvår eller sex månader kvar till Kyrkoval 2017 och alla röstlistor håller just nu på att förberedas. Sverigedemokraterna satsar stort på Kyrkoval 2017 och intresset för att kandidera för partiet har överträffat alla förväntningar. Nästan tusen godkända kandidater har registrerats, vilket är mer än en SEXdubbling från Kyrkoval 2013, där Sverigedemokraterna (som vanligt i alla val) fördubblade sina röstsiffror.

Det ska bli spännande att följa kyrkovalet i september och det kommer många fler inlägg kring detta val framöver i Karlskronabloggen! Tills dess kan jag kan varmt rekommendera länken nedan med Aron Emilssons debattartikel i Nyheter24 som heter “Gör Svenska kyrkan svensk igen”.

Aron Emilsson (SD): Gör svenska kyrkan svensk igen

5 comments to Kyrkoval 2017 närmar sig

 • Per

  SD är alltså anhängare av gammal religiös vidskepelse.

  • lars

   Vidskepelse kan jag inte uttala mig om.
   Men särskilt mycket kristen tro finns knappast inom SD.
   Bara en missuppfattning om att Svenska kyrkan skulle kunna utnyttjas för att sprida SD:s unkna nationalism insvept i “kyrkliga” floskler.
   Frågan om vad ett politiskt parti har i kyrkan att göra har de förmodligen inte ens ställt sig.
   Gud bevare oss!

 • Bränteknuva

  Men har inte dom flesta sverigedemokrater lämnat kyrkan för länge sen?

 • Karlskronabloggen

  @ Per

  Det handlar väl mer om att “ta tillbaka Svenska Kyrkan” från vänstertomtarna som styr där idag och att motverka den pågående islamiseringen av kyrkan.

  @ Bränteknuva

  Det stämmer säkert att många från Sverigedemokraterna lämnat Svenska Kyrkan. Dock har jag sett att många åter blivit medlemmar, dels för att kandidera själva till Kyrkoval 2017, men även många som åter blir medlemmar bara för att kunna rösta den 17 september.

  För de som i första hand lämnat Svenska Kyrkan av ekonomiska skäl kan man faktiskt bli medlem i god tid innan valet bara för att kunna rösta och sedan lämna kyrkan igen innan den 1 november 2017, så slipper man kyrkoskatten för nästkommande år.

 • Tjalle

  “Unken nationalism” ?
  Är inte det bättre än “unken internationalism” ?
  Som alla övriga kör med. Och som bevisligen inte är betalbar.
  Eller menar vi att det är tack vare internationalismen som vi kan äta pizza ?
  T.ex. “Quattro Statione” (Fyra järnvägar)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>