Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“För farligt att bygga”

Det har länge varit på gång att bygga en ny polisstation för 240 poliser i invandrartäta Rinkeby norr om Stockholm. Den gamla polisstationen stängdes för snart tre år sedan, men intresset för att bygga nytt är svalt från de stora byggföretagen. Enligt planerna skulle en ny station vara klar sommaren 2017, men eftersom byggbolagen (fullt förståeligt) anser det vara “för farligt” att bygga i just detta område så siktar man nu på “tidigast 2019” för en ny polisstation i Rinkeby.

Ska vi gissa att det inte kommer att bli någon ny polisstation i Rinkeby under överskådlig framtid? Inga anbud har överhuvudtaget kommit in för bygget och förutom säkerhetsaspekten för byggnadsarbetarna under arbetstid måste också enorma extrakostnader för dygnetruntbevakning av bygget räknas in i alla anbud, såvida inte myndigheterna skulle ställa upp med detta. Så jag förstår att alla byggnadsföretag avstår att ge anbud!

För farligt att bygga i Rinkeby

1 comment to “För farligt att bygga”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>