Arkiv

Bokbörsen

“Barnkalas” på 1940-talet

Här kommer ett äldre vykort i min samling som kanske inte har något direkt samlarvärde, men jag ändå tycker är ett mycket trevligt kort som platsar i samlingen! Vykortet är postgånget 1946 och visar ett tidstypiskt barnkalas från den tiden. Jag antar att det är killen i gröna byxor som fyller år och bjudit in fyra kamrater. Den lilla flickan till höger med barnvagn och dockskåp är säkert födelsedagsbarnets lillasyster som fick vara med på ett hörn.

Känner igen precis detta från tiden kring 1960 då denna typ av “barnkalas” t o m förekom i Karlskrona.

"Barnkalas" på 1940-talet

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>